- 250 gm tepung gandum
- 150 gm gula pasir
- 1 gelas putih telur
- 100 ml santan
- 100 mlm minyak masak
- 1 sudu teh esen vanila
- 1 sudu teh ovalette
- 1 sudu kecil pes coklat
- 1 sudu kecil pes strawberi
- Sedikit pewarna pink
Cara penyediaannya
- Campurkan putih telur, gula halus dan ovalette ke dalam mangkuk dan pukul hingga kembang.
- Taburkan tepung sedikit demi sedikit , masukkan santan dan minyak.
- Kacau rata dan sebati.
- Pecahkan adunan kepada 3 bahagian - 1 bahagian campur dengan pes coklat, 1 bahagian dicampurkan dengan pes strawberi dan 1 bahagian dicampur dengan esen vanila.
- Sendukkan adunan coklat ke dalam loyang dan kukus lebih kurang 10 minit.
- Diikuti adunan strawberi dan vanila. Ulangi langkah yang sama.
- Lapisan terakhir kukus selama 15 minit. Siap
SELAMAT MENCUBA.
SHARE RESEPI BERSAMA RAKAN ANDA.
Resepi asal : Bbwana