Bahan yang diperlukan
- 200 gm gula kastor
- 200 gm mentega
- 200 gm tepung naik sendiri
- 2 sudu besar susu segar
- 4 biji telur
- 1 sudu kecil serbuk penaik
Bahan untuk membuat inti
- Jem strawberi secukup rasa
- Krim mentega secukup rasa
- Satukan mentega dan gula kastor sehingga kembang
- Masukkan telur satu per satu ke dalam adunan dan pukul hingga sebati.
- Masukkan pula tepung naik sendiri dan serbuk penaik.
- Tuang susu segar dan teruskan kacau adunan sehingga sebati.
- Bakar kek pada suhu 190 C lebih kurang 25 minit.
- Setelah masak, sejukkan dan potong kek kepada 2 bahagian.
- Sapukan inti di antara dua bahagian dan hias kek dengan strawberi dan gula icing.
Cadangan , boleh juga letak whipping cream sebagai tambahan.
SELAMAT MENCUBA