- 150 gm gula kastor
- 5 biji telor A
- 150 gm tepung kek
- 80 ml mentega - dicairkan
- 80 ml air pandan
- 1 sudu besar ovalette
- 1 sudu kecil pes pandan
- 1 sudu kecil serbuk penaik
- Sedikit pewarna hijau
Cara memasak
- Masukkan gula dan telur ke dalam mangkuk. Pukul sehingga kembang.
- Kemudian masukkan ovalette dan serbuk penaik. Kacau sehingga sebati.
- Masukkan tepung kek, mentega dan pes pandan. Kacau lagi sehingga rata.
- Setelah sebati, tuangkan air pandan ke dalam mangkuk adunan.
- Titiskan sedikit pewarna hijau. Gaul sehingga rata.
- Griskan acuan dengan sedikit mentega atau guna kertas minyak. Sendukkan adunan ke dalam acuan.
- Bakar pada suhu 180 C selama lebih kurang 40 minit.
- Siap untuk dimakan.
SELAMAT MENCUBA.
SHARE BERSAMA RAKAN ANDA.