Bahan bahan yang diperlukan
Bahan A
- 120g planta
- 100g coklat masakan
- Masukkan planta dan coklat masakan ke dalam bekas A.
- Cairkan atas api menggunakan teknik double boil.
- Gaul sehingga sebati.
- Padam api dan biarkan sehingga sejuk suhu bilik.
- 4 biji telur
- 150g gula kastor
- 1 sd kecil esen vanila
- 60 g tepung gandum
- 3 sd besar serbuk koko
- Masukkan telur dan gula kastor ke dalam bekas B.
- Gaul rata menggunakan mesin pemutar.
- Masukkan esen vanila.
- Pukul sehingga gebu dan kembang.
- Ayakkan tepung gandum dan serbuk koko ke dalam bekas adunan B.
- Gaul sehingga sebati.
- Panaskan ketuhar pada suhu 200C.
- Masukkan adunan bahan A yang telah disejukkan tadi ke dalam bekas adunan B.
- Gaul rata dan sendukkan adunan ke dalam acuan atau cawan kertas 3/4 penuh.
- Bakar pada suhu 200C selama 4 hingga 8 minit (untuk pastikan lava di dalam kek)
- Siap
Cadangan : lebih sedap dinikmati bersama 1 scoop ais krim vanila di atas kek
SEDIA UNTUK DIJAMU