Bahan-bahannya:
Bahan A (kek span)
250 gm tepung sponge mix
50 ml air
1 camca kecil ovalette
50 ml minyak / butter - cairkan
1 camca kecil esen vanilla
Bahan B
300 ml whipping cream - pukul hingga kental
1 tin buahan koktel -asingkan buah dan air koktel
Buah-buahan segar - strawberi, anggur, epal
Coklat putih -diparut
Cara memasak :
- Campurkan semua bahan A kecuali minyak/butter.
- Pukul sehingga putih dan gebu.
- Kaup balik adunan sambil masukkan minyak/butter sedikit demi sedikit.
- Masukkan ke dalam loyang yang telah digris dan dilapik kertas.
- Bakar selama 30 minit dengan suhu 170 darjah Celcius.
- Potong kek kepada 2 bahagian selepas disejukkan daripada oven.
- Ambil sekeping kek dan sapukan dengan air koktel (untuk lembapkan kek)
- Letak krim putar dan ratakan.
- Ulangi untuk kepingan kedua
- Susun buah-buahan koktel dan buah-buahan segar serta taburkan coklat putih yang diparut.
SELAMAT MENCUBA.