1 liter krim keju
4 biji telur
250 gm gula icing
225 gm yogurt segar
110 gm tepung jagung
60 gm susu tepung
1 biji kulit lemon - parut halus
1 biji kacang vanila - diambil bijinya
750 ml air suam
Bahan untuk meringue (dipukul)
65 gm putih telur
65 gm tepung kastor
Bahan untuk lapisan bawah
50 gm biskut - dikisar kasar
50 gm mentega
Cara memasak
Masukkan krim keju, gula icing, telur, biji vanila dan kulit lemon ke dalam mesin pengisar dan putar sehingga kembang.
Masukkan tepung jagung, susu tepung dan yogurt segar. Gaul sehingga sebati.
Masukkan bahan untuk meringue (telah dipukul) sehingga menjadi buih putih yang ringan dan tuang ke dalam adunan krim keju tadi.
Gaul hingga sebati dan biarkan seketika.
Untuk lapisan bawah, gaulkan biskut dan mentega hingga rata. Tuangkan ke dalam acuan dan mampatkan.
Masukkan pula bahan adunan krim keju dan meringue tadi ke dalam acuan.
Masukkan air suam ke dalam dulang pembakar dan letakkan acuan kek keju di dalamnya.
Bakar selama 45 minit. Siap untuk dimakan.