Bahan bahannya
- 140 gm gula halus
- 6 biji putih telur
- 6 biji kuning telur
- 1/4 sudu cream of tartar
- 250 gm krim keju
- 50 gm mentega
- 100 ml susu segar
- 1 sudu besar jus lemon
- 60 gm tepung kek
- 20 gm tepung jagung
Cara penyediaannya
- Cairkan krim keju, mentega dan susu di atas air guna teknik double boiler. Biarkan sejuk sedikit.
- Masukkan tepung jagung, tepung kek dan gula. Kacau sehingga ia sebati.
- Masukkan kuning telur dan jus lemon.
- Dalam bekas asing, pukul putih telur dan cream of tartar sehingga kembang sedikit.
- Satukan kedua2 adunan tadi.
- Tuang adunan ke dalam acuan yang telah ditaburkan sedikit tepung.
- Steam bake pada suhu 160 C selama 1 jam 1minit atau sehingga masak.
SELAMAT MENCUBA.
SHARE BERSAMA RAKAN ANDA.